Gra miejska z okazji 41-lecia „Lubelskiego Lipca 1980”: Lubelskie Lipce w dziejach Lublina. Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji!

Zapraszamy Was do udziału w grze miejskiej pt. Lubelskie Lipce w dziejach Lublina, organizowanej w związku z 41. rocznicą strajków robotniczych, znanych pod nazwą „Lubelski Lipiec 1980”.

Gra odbędzie się na terenie Ogrodu Saskiego, 24 lipca 2021 r. (sobota), w godz. 16-20. Biuro gry będzie zlokalizowane w pobliżu Muszli Koncertowej. Zapraszamy dzieci, młodzież, dorosłych i seniorów. Każdy z Was może przejść trasę gry, rozwiązać zagadki i poznać 6 ważnych wydarzeń z historii Lublina i Polski, które wydarzyły się w lipcu na przestrzeni kilku wieków.

* Zagrać możecie indywidualnie lub w grupie * Czas gry to max 30 min. * Łączny limit uczestników to 50 os. * Dzieci muszą być pod opieką opiekuna * Każdy gracz otrzyma upominek, a na zakończenie odbędzie się dodatkowe losowanie.

Organizatorem gry jest Fundacja „Ruchu Solidarności Rodzin”. Wydarzenie organizowane jest w ramach projektu pt. „Nakręcamy Lublin na Lubelski Lipiec – obchody Lubelskiego Lipca 1980 w związku z 41. rocznicą wydarzeń”, projekt zrealizowany dzięki wsparciu Miasta Lublin, w ramach programu Miasto Kultury w latach 2019-2021.