Projekt „Akademia Przedszkolaka” ma już za sobą kilkuletnią tradycję. Po raz pierwszy zrealizowaliśmy go w 2015 roku, potem znowu w 2016, a obecnie prowadzimy już trzecią odsłonę tego cyklu warsztatów dla najmłodszych. Wszystkie trzy edycje tej inicjatywy realizowaliśmy przy współpracy z Zespołem Szkół nr 12 przy ul. Sławinkowskiej 50. Natomiast bezpośrednimi beneficjentami projektu byli uczniowie Przedszkola nr 86. Co roku zmieniamy i unowocześniamy program zajęć, aby były one ciekawsze i jeszcze mocniej angażowały dzieci. W tym roku zaś skupiliśmy się na działaniach związanych ze sztuką. Dlatego też pełna nazwa projektu to: Akademia Przedszkolaka. Mali artyści dla dużego Lublina.

Chyba dla nikogo tajemnicą nie jest, że w 2017 roku Lublin obchodzi 700-lecie nadania praw miejskich. My również chcieliśmy włączyć się w obchody tego ważnego wydarzenia, dlatego podczas zajęć przedszkolaki zajmują się działaniami artystycznymi. Zwieńczeniem zaś tego projektu była wystawa najfajniejszych prac nawiązujących do historii Lublina. Wystawę można było oglądać w dniach 7-17 sierpnia w Urzędzie Stanu Cywilnego przy ul. Rynek 1 (budynek Trybunału Koronnego).

Zrealizowano dzięki wsparciu Miasta Lublin w ramach obchodów 700 – lecia miasta w 2017 roku

Jeśli chcesz zobaczyć więcej zdjęć z tego projektu, zapraszamy na naszego Facebooku:

Galeria: Akademia Przedszkolaka ed. 3