Zapraszamy zarówno rowerzystów małych i dużych, jak i wszystkie osoby i grupy zainteresowane pokazaniem publicznie swoich talentów i umiejętności. Rajd i festyn odbędą się 21 maja 2017 nad Zalewem Zemborzyckim na terenie Słonecznego Wrotkowa. Podczas Festynu wszystkie zainteresowane osoby i grupy będą mogły zaprezentować swoje talenty. Śpiewasz? Tańczysz? Grasz na instrumencie? A może jesteś kuglarzem albo iluzjonistą? Bez względu na to, czym się zajmujesz, możesz zaprezentować się podczas naszego Festynu!

Aby zgłosić chęć udziału w tym przedsięwzięciu, wystarczy wysłać maila zgłoszeniowego na adres solidarnoscrodzin@gmail.com i podać następujące dane: imię i nazwisko, szkoła oraz numer telefonu oraz liczebność grupy (dotyczy zespołów) oraz zapotrzebowanie (jaki sprzęt jest konieczny do realizacji tego występu). Prosimy również, aby w wiadomości znalazł się także opis Waszego talentu, który chciałbyś lub chcielibyście zaprezentować. Jeśli natomiast preferujesz kontakt telefoniczny, możesz też do nas zadzwonić na numer 508 476 794 (Michał Sieńko). Do współpracy zapraszamy zarówno indywidualnych uczniów jak i całe grupy i zespoły.

Rajd rozpocznie się o godz. 12:00 na Placu Łokietka. Następnie wspólnie ruszymy nad Zalew Zemborzycki jedną z trzech tras. Opracowaliśmy trzy trasy przejazdu zróżnicowane pod kątem długości, aby każdy rowerzysta mógł wybrać trasę najlepszą dla siebie!

Aby wziąć udział w Rodzinnym Rajdzie Rowerowym jako rowerzysta, nie trzeba się zgłaszać ani rejestrować. Wystarczy przyjechać na miejsce zbiórki na godz. 12:00, a potem ruszyć z nami w trasę nad Zalew Zemborzycki. Na Słonecznym Wrotkowie będziecie mogli odpocząć i spędzić czas w przyjaznym, rodzinnym gronie, wśród miłośników dwóch kółek. Będzie można również ugrillować sobie najróżniejsze przysmaki, dlatego zachęcamy do zabrania ze sobą prowiantu na piknik!

Rajd organizowany jest przy finansowym wsparciu Gminy Lublin w ramach Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Podczas festynu na Słonecznym Wrotkowie prowadzone będą działania związane z promocją zdrowego stylu życia i profilaktyką antyalkoholową. Przygotowaliśmy konsultacje ze specjalistą oraz konkursy, gry i zabawy.