Zapraszamy na 2. Nocną Milę Niepodległości w Lublinie – 11 listopada 2017

Serdecznie zapraszamy reprezentacje placówek szkolnych do udziału w 2. Nocnej Mili Niepodległości – biegu pamięci organizowanym przez naszą Fundację przy współpracy z Lubelskim Kuratorium Oświaty. Partnerami wydarzenia są Region Środkowo-Wschodni NSZZ „Solidarność” oraz  III LO im. Unii Lubelskiej.

W ramach 2 NMN odbędą się trzy biegi, dedykowane uczniom, rodzicom i nauczycielom ze szkół podstawowych kl. IV-VII, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. Dystans biegów wynosi niezmiennie 1609 m. Obowiązuje limit zawodników: reprezentacje szkolne – 500 osób, zawodnicy kategorii OPEN – 55 osób. Decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisy odbywają się tylko drogą elektroniczną pod linkiem. Program imprezy zawarty został w regulaminie.

Każdy uczestnik, który dotrze na metę otrzyma pamiątkowy medal. Dla zwycięzców przewidziano dodatkową dekoracje medalową. Najliczniejsza reprezentacja szkolna w kategorii szkół podstawowych, gimnazjalnych ponadgimnazjalnych otrzyma puchar. Zawodnicy, którzy ukończyli pierwszą edycję NMN (w 2016 r.) w tym roku będą mogli dołożyć do swojej medalowej kolekcji medal z wizerunkiem lubelskiej katedry. Organizator podczas każdej kolejnej edycji przygotuje medal z wizerunkiem ważnych zabytków Lublina. W ten sposób możecie zgromadzić unikatową kolekcję medalową.

Wkrótce zaprezentujemy medal. Zapisz się i pobiegnij razem z nami! Udostępnij zaproszenie 🙂

Dyrektor biegu: Marek Wątorski, tel: 502 610 479, e-mail: skarbnik.lublin@solidarnosc.org.pl